-->

Ramazan Ayının Faziletleri

Advertisemen
Ramazan ayının faziletleri kerametleri anlatmakla bitmez ama bir kıssa bin hisse misali aşağıdaki yazıyı okumaya hep birlikte çalışalım ;)


İmam-ı Rabbani hazretleri (k.s.) buyuruyorlar ki: "...Bilmek gerekir ki Ramazan ayı büyük bir aydır.
Bu ayda yapılan namaz, zikir, sadaka ve benzeri bü­tün nafile ibadetler Ramazan ayının dışında yapılan farzlara denktir.
Kim bu ayda bir farzı eda ederse Ramazan ayının dışında yetmiş farzı eda etmiş gibi olur.

Kim bu ayda bir oruçluya iftar ettirirse bu, o kimsenin günahlarının bağışlanmasına ve cehennemden azâd olmasına sebep olur. Oruç tutanın sevabından hiçbir şey eksilmeden, aynı sevap kendisine de verilir.
Kim bu ayda emri altında bulunanların işlerini ha­fifletirse Allâhü Teâlâ onu bağışlar ve cehennemden azâd eder.
Resûlullah (s.a.v.) Ramazan ayı geldiği zaman bütün esirleri serbest bırakır, her isteyenin isteğini verirdi.
Kim bu ayda hayırlar ve sâlih ameller işlemeye muvaf­fak olursa, o kimse senenin tamamında hayırlı amel işle­meye muvaffak olur. Bu ayı dağınık bir vaziyette geçiren kimse senenin tamamında dağınık olur. Bu ayı fırsat bilerek mümkün olduğunca manen derlenip toparlanmak için gayret göstermek lazımdır.
Allâhü Teâlâ, bu ayın her bir gecesinde azabı hak etmiş binlerce kişiyi cehennemden azâd eder. Bu ayda cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır. Şey­tanlar zincirlere vurulur, rahmet kapıları açılır.
İftarı acele (ilk vaktinde) yapmak ve sahuru geciktirmek (son vaktinde yapmak) Peygamber Efendimizin sünnetle-rindendir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bu hususta mü­balağa yapmıştır. Zira iftarı acele yapmakta ve sahuru ge­ciktirmekte oruç tutanın kendi acizliğini ve ihtiyacını izhar etmesi vardır ki kulluk makamına münasip olan budur.
İftarı hurma ile yapmak sünnettir.
Bu ayda teravih namazlarını eda etmek ve Kur'ân-ı Kerim hatmi yapmak, birçok neticeler veren sünnet-i müekkedelerdendir.
Allâhü Teâlâ bizleri, Habîbi -aleyhisselâtü ve's-selâm-hürmetine bunları yapmaya muvaffak kılsın." Âmin. (Mektubât-ı İmamı Rabbani, 1/m. 45)
Advertisemen

Disclaimer: Gambar, artikel ataupun video yang ada di web ini terkadang berasal dari berbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika ada masalah terkait hal ini, Anda dapat menghubungi kami disini.
Related Posts
Disqus Comments